onsdag 24 oktober 2007

Givetvis JAS till Thailand!

Det har dryftats en hel del i Svenska medier om Sverige verkligen ska sälja JAS planen till Thailand. Även diskussionen om svensk vapenindustri väcker frågor av typen ska vi syssla med sånt?

Svaret på alla dessa frågor är JA rakt igenom. Det är lätt att sitta och körda frukterna av tidigare beslut och nu helt plötsligt motivera varför Sverige inte ska producera krigsmateriel.

Alla personer med någon typ av utbildning vet att krigsindustrin är moroten, grunden, till många nya landvinningar. Ta Internet som exempel. Vilket världsomspännande företag eller organisation har praktisk nytta av ett nätverk som inte kan gå sönder? Egentligen?

Svaret är givet! Sverige har nått stora framgångar direkt och indirekt av krigsindustrin. I dess kölvatten produceras nya produkter och tjänster för civilt bruk.

Värdet av detta finns är det ingen som talar om i den pågående debatt som rasar i TV och tidningar.

Klart att jag också reagerar på fakta som säger att Finland har ett större, bättre och effektivare försvar än Sverige men för en bråkdel av kostnaden. Men då ska man också veta att det finns inga Finska pansarvagnar, flygplan eller kanoner, bara för att nämna tre spjutspetsar inom den svenska industrin.

Vill Sverige vara en ledande industrination? Ställ dig själv den frågan. Vill vi ha ett finskt försvar i Sverige? För mig är svaret tydligt. Vi måste ha ett dyrt försvar för att bevara, försvara och utveckla den svenska industrin.Det är bevisat framgångsrikt sätt att framtidssäkra industri, kunskap och entreprenörskap inför framtiden.

3 kommentarer:

Jacob Wibelius sa...

Ja, givetvis! Bra skrivet.

Angelica C sa...

Jag har varit lite dålig på att skriva i bloggen... Jag skäms faktiskt lite. Men, men... Det är bara att bättra sig.

Jag läste texten igen och trots att det var länge sedan den skrevs är den fortfarande högaktuell! Bra skriven, så här i efterhand, tycker även jag!

Tack! :-)

Anonym sa...

Angelica, could you please publish any of your email adresses (or activate a contact form) at mylove.se. I'd like to contact you regarding a business matter.

Best regards.
John