tisdag 9 oktober 2007

Alla vänder svensk deg ryggen

Man kan likna den svenska välfärden som en paradox, en parodi på ett friskt i-land. I slutet av 90-talet vallfärdade utländska delegationer till "IT-undret Sverige och till Stockholm".

Det är ingen som vallfärdar till Sverige längre. Idag vallfärdar man till Indien, till Bangalore. Man åker till Kina och studerar välståndet som byggs på ett decennium. Många har det fortfarande svårt och knapert, visst. Men otroligt många har fått det betydligt mycket bättre.

Över allt kämpar folk att få ett bättre och smidigare liv. Men inte i Sverige. I Sverige är det inte fint att arbeta. I Sverige är det fint att klaga på myndigheter som inte gör det dom ska. Det spelar ingen roll om det är sjukskrivningar, bostadsbidrag, vård av sjukt barn eller annan utgift.

Det svenska folket har blivit experter i att klaga, gnälla och högljutt förklara att alla andra har fel och jag har rätt. En allmän sunkig degkultur breder ut sig. I denna degkultur ska man helst vara sjukskriven. Man ska dega på soffan, åka och storhandla, klaga på det dåliga samhället och allmänt vara stolt över att, med hjälp av bidrag, klara av att leva utan att egentligen göra någonting.

Sverige har degraderats till en stor förlorare och svenska folket bär skuld till denna utveckling. Tänk på det nästa gång du klagar på något!

Alla vänder svensk deg ryggen
Ja... det är ingen som vallfärdar till detta landet! Sverige förlorar sin position som IT-nation i raketfart. Ingen reflekterar så mycket över detta faktum, men det funkar inte att bygga en nation med hjälp av degare.

Lösningen på detta är givetvis att se till att folk arbetar mer, mer och sen ännu mer. Då detta är uppnått kommer en nation med arbetare att bli en förebild och ett land man gärna vallfärdar till.

I Kina och Indien jobbar folk som myror för att bättra på sin personliga standard, vilket givetvis påverkar hela nationen som lyfter sig i rekordfart. Samma utveckling sker för övrigt i de östra delarna av Europa.

Mange Schmidt vs. Janne Smisk
Man kan sammanfatta detta inlägg i debatten med att ta en titt på Mange Schmidt feat. Petter - Giftig. Kolla på den. Bra låt, bra video. Det motsvarar Sverige i slutet av 90-talet. Kaxig med gott självförtroende.

Sen kollar du på Janne Smisk feat. Vahettere - Pinigt. Det är Sverige av idag. En lungsjuk nation som visslar när han andas och en sängvätare som kissar...

Man kan inte bygga en karriär som sjukskriven, med fokus på ursäkter. Inte som person, inte som nation!

Inga kommentarer: